A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Terjednek az illegális bulik, mint a vírus!


Több, mint 20 ezer ember tagja egy olyan Facebook – csoportnak, ahol házibulikat hirdetnek idegen vendégeket várva.


Az sem ritka, hogy akár 10 főt meghaladó létszámú csoportok, party helyszínt keresnek ottalvással. Az ilyesfajta internetes közösségből nem ez az egyetlen, hiszen népszerű lehetőség a buliszervezésre. A járványhelyzet alatt, miközben több millió ember együttesen próbálja leküzdeni a vírust, páran még a bulizásról sem képesek lemondani. Főleg fiatalok, de nem ritkán középkorúak próbálnak az óvintézkedések ellenére, esti programot találni maguknak vadidegenekkel.

Ennyi kell és már mehet is a buli

A kijárási korlátozás este 8 és reggel 5 közötti időtartamára kell egy helyszín, alkohol a 19 óráig nyitva tartó üzletekből, és társaság, akik szívesen csatlakoznának az egyébként illegális összejövetelhez. A kereslet és a kínálat találkozik a csoportokban. Aki jelzi, hogy helyszínt bérelne egy esti party-hoz, annak privát üzenetben válaszolnak a kiadó szálláshellyel rendelkezők. Az sem ritka, hogy virág-nyelven, nyilvános kommentben folyik a szervezkedés.

A nők hamarabb találnak partnereket

Nem ritka az sem, hogy ha valaki este fél 7-kor kiírja, hogy kedve lenne, egy kis hepajhoz, és pár óra múlva már az esti helyszínéről jelentkezik be a csoportba. Könnyebb dolga van a fiatal, csinos lányoknak. Őket bármikor, bármelyik party-ban szívesen várják, és általában a „buliszervezők” hiénák módjára le is csapnak, amint a hölgyek jelezték igényüket az esti házelhagyásról. A kiírásokban pedig nem ritka, hogy a férfiak megjelölik: már van pár hím, az „50-50%”-os nemi arány megtartásához most már jó lenne, ha lányok jelentkeznének csak.

Miért etikátlan a bulizás járvány idején

Azok a fegyelmezetlen emberek, akik fittyet hánynak a korlátozásokra, veszélyeztetik egész családjukat. Ugyan Magyarországon december óta csökkenőben van az aktív fertőzöttek száma, Müller Cecília többször is hangsúlyozta, hogy ez a harmadik covid-hullámmal gyorsan változhat.

A szomszéd jelentette be: rajtaütött a hatóság

Rendőrök csaptak le a napokban egy illegális belvárosi pince-buli résztvevőire, akik hangosan szórakoztak és ezzel zavarták a szomszédokat. Még 17 grammnyi kábítószer-gyanús anyagot is találtak az egyenruhások az egyik férfinél.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések