A tepsis paradicsomos csirkemell sajttal a tetején hamar elkészülő, isteni vacsoraétel, de akár hétvégi főfogás is lehet.
Ha te is szereted a mozzarella és a paradicsom kettősét, ezt a fejedelmi csirkemelles vacsorát nem hagyhatod ki. Mielőtt a sütőbe helyezed a csirkét, piríts kérget a hússzeletek két oldalára, így az értékes nedvek nem fognak távozni a húsból.
Hozzávalók:
👉 50 dkg csirkemell
👉 20 dkg mozzarella
👉 10 dkg koktélparadicsom
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd szeletekre. Dörzsöld be a húst sóval és borssal, szórj rá szárított bazsalikomot, oregánót, locsold meg egy kevés olajjal, és legalább fél órát pihentesd a hűtőben.
A koktélparadicsomokat vágd félbe, a mozzarellát szeleteld fel. A csirkét szedd ki a pácból, és csepegtesd le. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, rakd bele a hússzeleteket, és süss kérget rájuk oldalanként négy-öt perc alatt. Ezután helyezd a csirkemelleket egy tepsibe. A tetejükön oszd el a paradicsomokat, majd az egészet fedd be a sajttal. Alufóliával letakarva, 180 fokon süsd puhára körülbelül 30-40 perc alatt.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések