Hirdessen itt

Teljesen megőrül az időjárás: szibériai hidegre ébredtünk


Mínusz 15 fokkal indul a hét Budapesten.


Dermesztő hidegre ébredhetünk ma reggel az egész országban. A fővárosban helyenként mínusz 12-15 fok közötti mozgott a hajnali, kora reggeli hőmérséklet. Az elmúlt napokhoz képest tovább hűl a nappali levegő hőmérséklete is, ugyanis délután is csak -2 fok lesz. Mérsékelt légmozgás várható és a Dunántúl felett fokozatosan beborul az ég, ezért a déli határszélen gyenge havazásra kell számítani. Az előrejelzés szerint a következő napokban fokozatos enyhülés várható, sőt a hétvégén már szinte kora tavaszi, esős időre számíthatunk.

Életbe lépett a vörös kód!

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője az extrém hidegre való tekintettel elrendelte a hajléktalanok életét védő vörös kódot! A rendelet vasárnap reggel lépett életbe és kedd 10 óráig tart. Lényege, hogy valamennyi bentlakásos szociális intézménynek be kell fogadnia a hajlék nélkül élőket, ha a hajléktalan-ellátórendszer már nem tudja fogadni őket. Fontos kiemelni, hogy ne csak fedél nélküliekre, hanem azokra is fokozottan kell figyelnünk, akik rosszabb anyagi körülmények között élnek, esetleg nincs fűtés a lakásukban.

Ide tud menni, ha nincs fedél a feje fölött!

👉 1131, Budapest, Madridi u. 7., Magyar Vöröskereszt Hajléktalan Szálló
👉 1211 Budapest, Központi út 55–59., Magyar Vöröskereszt Csepeli Hajléktalanszálló
👉 1084 Budapest, Diószeghy Sámuel u. 5., Magyar Vöröskereszt Nappali Szociális Központ

Mit tehetünk az egészségünkért extrém hidegben?

👉 A sarkköri hideg nagyon megviseli szervezetünket, ám pár praktikával könnyen túlélhetjük a fagyos napokat.
👉 Hideg kezek: Fontos, hogy mindig melegen öltözzünk fel, nem elég, ha a kezünkre kesztyűt húzunk, a többi testrészt is védeni kell a hidegtől. Fagyás esetén ne tegyük kezünket azonnal forró vízbe, először langyossal kezdjünk és aztán emeljük a hőfokot.
👉 Pikáns étkezés: A csípős ételek, mint a bors és a chili segítik a vérkeringést.
👉 Folyadékpótlás: Fontos, hogy napi 2 liter vizet fogyasszunk, mert a hideg téli idő is megviseli a szervezetünket.
👉 Vegyünk forró lábfürdőt: ha hideg a lábunk forró vízzel melegítsük fel újra. Legalább 10 percig áztassuk benne átfagyott végtagunkat, és folyamatosan adagoljunk hozzá a maximum negyven fokos vizet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések