Téliesítsd a klasszikus capresét, a paradicsomot cseréld le egészséges és finom sült céklára!
Az olaszok nagy kedvence, a caprse télen-nyáron hódít. Ilyenkor a paradicsom helyett immunerősítő céklával készítsd. Tele van antioxidánssal, értékes ásványi anyagokkal és C-vitaminnal is. A caprese sikerének titka a jó minőségű mozzarella és olívaolaj.
Hozzávalók:
👉 3 db cékla
👉 20 dkg mozzarella
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál aprított petrezselyem
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A céklát alaposan mosd meg, rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Amikor a cékla puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd ki a sütőből. Amikor kicsit hűl, pucold meg, és vágd fel közepes vastagságú karikákra.
A mozzarellát csepegtesd le, és szeleteld fel, majd rétegezd a céklával egy tálba vagy tányérra. Locsold meg a sóval, borssal, zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal, és szórd meg petrezselyemmel.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések