Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tejszínes csirkemell spenóttal és gombával: nincs vele sok munka, mégis isteni


A spenóttal és gombával gazdagított, tejszínes csirkemell csodás íze a sok fűszernek köszönhető.


Hétköznapokon különösen jól jön egy gyors recept, amit akár munka után is összedobhatsz. Ez a spenótos-gombás csirkecomb pont ilyen. Ráadásul a fűszeres tejszínnek köszönhetően a szósz selymes lesz, a bor alkoholtartalma pedig főzés közben elpárolog. A comb bármely részéből készítheted.

Hozzávalók:

👉 6 db csirkecomb
👉 20 dkg spenót
👉 20 dkg gomba
👉 2.5 dl tejszín
👉 2 dl alaplé
👉 1 dl fehérbor
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A csirkecomb bőrét tisztítsd meg, fűszerezd bazsalikommal, sóval és borssal. Süsd forró olajon oldalanként négy-négy percig. A húst szedd ki, és a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a vöröshagymát, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a felaprított spenótot, a megtisztított gombát, és párold pár percig.

Szórd meg liszttel, öntsd hozzá a bort, a tejszínt és az alaplét. Amikor összeforr, tedd vissza a csirkét az edénybe, és azzal is rottyantsd össze! Amikor a szósz sűrű, a hús belül puha, kívül ropogós, lehúzhatod a tűzről.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések