A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Téglával verte halálra élettársa lányát a 86 éves fóti féri


A 86 éves férfin családtagjai már egy ideje felismerték a demencia korai jeleit, rémtettének hátterében a bíróság szerint is időskori elbutulása állhat.


Szörnyű gyilkosság híre rázta meg a pest megyei város lakóit. Egy 86 éves férfi annyira feldühödött élettársa lányára, hogy végül többször megszúrta, majd utána rohant a menekülő Erika után és egy téglával verte halálra. Később derült ki, hogy az idős ember a gyilkosság előtt már a zsugapartnereivel is vitatkozott.

Az áldozat édesanyja, Mária már a második gyermekét kénytelen eltemetni – írja a Bors.

Istvánt kegyetlen tette után szinte azonnal elfogták a rendőrök, ám a nyugdíjas férfi már akkor is zavartan viselkedett: percekig állt a Erika holtteste fölött értetlenül, a rendőrök végül a földre teperték, mert nem engedelmeskedett az utasításoknak. Erika szerelme adott magyarázatot a Borsnak arra, hogy ez miért is lehetett így.

Erika édesanyja, Mária jámbor embernek ismerte kedvesét, és Nándor, Erika jelenlegi szerelme ugyancsak nem tud semmi rosszat mondani István természetéről.

„Az egész család mosolyviszonyban volt. A tragédiát nem tudom máshogy elképzelni, csak úgy, hogy a korából adódóan rájött valami. Már egyébként is érezhetőek voltak rajta a kezdődő demencia jelei, mindent keresgélt, sosem találta a tárcáját, a kártyáját vagy a nadrágját. Nem szívesen engedtük el otthonról egyedül, mert előfordult, hogy eltévedt. Tagja volt egy baráti társaságnak, Tagja volt egy baráti társaságnak, amellyel állandóan kártyázott. A leggyakrabban ultit játszottak, de csupán filléres alapon. Előfordult, hogy a partnerei közül is meggyanúsított valakit, hogy meglopta”– nyilatkozta Nándor a Borsnak.

Azt, hogy a nyugdíjas gyilkos demens volt, megerősíti az a tény is, hogy letartóztatása után a bíróság a gyanúsított mentális állapotára és a tanúk vallomására tekintettel a kényszerintézkedés végrehajtását az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte el.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések