Távozhat a Ferencváros legértékesebb játékosa?


Komoly érdeklődést generált az őszi Bajnokok Ligája mérkőzéseken Tokmac Nguen.


A 27 esztendős Tokmac Nguen a Ferencváros legértékesebb játékosa, 2,5 millió euróra (900 millió forint) becsüli a mértékadó Transfermarkt. A norvég támadó ősszel 20 tétmérkőzésen 11 gólt szerzett, és négy gólpasszt adott. Hetek óta szerepel a neve az átigazolási hírekben.

Kijev, Glasgow, Zágráb

Tokmac négy gólt termelt a Ferencváros őszi BL-menetelése során. Két találatot jegyzett a Djurgarden ellen, és egy-egy alkalommal vette be a Dinamo Kijev és a Celtic kapuját. Nem véletlen, hogy leginkább azok figyelmét keltette fel, akik testközelből „szenvedték” el Tokmac húzásait. Sajtóhírek szerint a Celtic Glasgow, a Dinamo Kijev és a Dinamo Zágreb érdeklődik iránta. Egy népszerű fogadóirodánál már fogadhatunk is arra, hogy Tokmac a fenti három klub egyikéhez igazol. Korábban olasz és török érdeklőséről lehetett olvasni.

Megfelelő árért mehet

Norvég lapértesülések szerint a Ferencváros alaposan megkéri Tokmac árát. A vg.no úgy tudja, 3 millió euróra taksálják az értékét. A zöld-fehérek sportigazgatója, Hajnal Tamás korábban elmondta, megfelelő árért elengedik a mostani átigazolási időszakban a csatárt.

– Nem tudhatjuk, mit hoz a következő átigazolási időszak, és hogy érkezik-e olyan megkeresés, amely a játékosnak és a Ferencvárosnak is megfelel – fogalmazott Hajnal az nso.hu-nak. – Ha igen, természetesen érdemes lesz beszélni róla.

Tízszeres ár

A Ferencváros 2019. február 1-jén a norvég Stromsgodsettől szerződtette Tokmac Nguent, akiért a Transfermarkt szerint 400 ezer eurót fizetett. Tokmac azóta 27 gólt szerzett, és 14 gólpasszt adott a tétmeccseken. Ha a norvég sajtóhíreknek hinni lehet, akkor a magyar klub most közel tízszeres áron válna meg tőle.

Egy hét múlva NB I

A Ferencváros jelenleg a spanyolországi Marbellán edzőtáborozik, és Tokmac is elutazott a csapattal, amely a tervek szerint január 18-án hétfőn tér haza. Két nappal később már magyar bajnoki mérkőzés vár a címvédő Fradira, a Diósgyőrt fogadja. A találkozót eredetileg augusztus 22-én rendezték volna meg, de az FTC BL-szereplése miatt elhalasztották. A zöld-fehérek kilenc pont előnnyel vezetik a tabellát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések