A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Székelyvarságon átadták a Hargita-hegység első ülőliftes sípályáját


Székelyvarságon hétfőn átadták a Hargita-hegység első ülőliftes sípályáját, mely a magyar állam támogatásával valósult meg.


A közepes nehézségi fokú, 1050 méter hosszú, 161 méteres szintkülönbségű sípályát kétüléses libegő, pályaverő gép, öt hóágyú és az ezekhez vizet biztosító 8000 köbméteres víztározó és vezetékrendszer szolgálja ki. A pályát kialakító Székelyvarság Négyévszakos Sí és Túraközpont Egyesület 420 millió forintos támogatást nyert a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságától. A pálya kialakításánál Miklós Edit csíkszeredai származású alpesi sízőnek, a Magyar Síszövetség elnökének a szakmai tanácsait is kikérték.

Varga Mihály pénzügyminiszter karolta fel a helyiek kezdeményezését, így valósulhatott meg Székelyvarságon több fejlesztés is.

Tamás Ernő, Székelyvarság polgármestere köszöntőjében elmondta: a hegyvidéki település eddig elsősorban nyáron vonzotta a turistákat, a mostani beruházás a téli idényben is vonzóvá teszi a községet.

A hétfői átadó ünnepség esőben kezdődött, havazásban fejeződött be.

A székelyföldi településnek 1565 lakosa volt a 2011-es népszámláláson, a lakosság 99,7 százaléka magyarnak vallotta magát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések