A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szakértők szerint még 15 nap mire elérik a csapdába esett kínai bányászokat


Szakértők szerint még legalább 15 napra lesz szükség ahhoz, hogy a hatalmas mennyiségű törmelék alól kiszabadítsák az ott rekedt bányászokat, miután a kelet-kínai aranybányában egy robbanás történt január 10-én.


A bánya bejáratát közel 70 tonna törmelék zárja el, mely 100 méteres mélységig nyúlik le a bányába. A robbanás során egy dolgozó belehalt súlyos fejsérülésébe, a mentők pedig eddig a többi 21 munkás közül csupán 11 bányásszal tudták felvenni a kapcsolatot, így a többi 10 ember állapota egyelőre nem ismert.

Múlt vasárnap a mentőalakulatok arról számoltak be, hogy megkopogtatták az egyik fúrócsövet, válaszként pedig hasonló jelzéseket kaptak, mely arra enged következtetni, hogy még életben vannak a balesetet szenvedett bányászok.

Két bányász nagyon rossz állapotban van, a mentők pedig élelmiszert, gyógyszereket és egyéb szükséges eszközöket juttatnak le a dolgozóknak, míg a törmelékek eltávolításán dolgoznak.

A mentési munkálatokat nem csupán a rossz körülmények, de a felszíni akadályok is megnehezítik, ugyanis a fúrást jelentősen lassítja, hogy a robbanás következtében a bányánál egy vulkáni kőzetréteg is formálódott, mely rendkívüli módon megszilárdult.

A mentőcsapatok által fúrt járat már 700 méteres mélységet ért el, a bánya üzemeltetőit pedig azóta őrizetbe vették, miután több mint 24 órát vártak, mielőtt bejelentették volna az esetet, melynek okát a mai napig nem közölték – írja az AP News.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések