Sütőtökös, céklás saláta fetával bolondítva: tele van mindenféle téli finomsággal


Ezzel a salátával nem lesz nehéz betartani a fogyókúrás fogadalmat: csupa egészséges finomság van benne.


Ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól, vagy csak eleged van a nehéz, húsos fogásokból, ez a saláta kapóra jön a napi menü összeállításánál. Csupa egészséges zöldség kerül bele, a gránátalma és az öntet pedig még izgalmasabbá varázsolja.  

Hozzávalók:

👉 1 db kisebb sütőtök (kb. 1 kg)
👉 10 dkg feta sajt
👉 10 dkg rukkola
👉 3 db cékla
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 db gránátalma
👉 só
👉 bors

Az öntethez
👉 5 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál balzsamecet
👉 1 teáskanál méz
👉 1 teáskanál mustár
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A céklát és a sütőtököt hámozd meg, és vágd egyforma nagyságú darabokra. Tedd egy tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, és 180 fokon süsd puhára a zöldségeket körülbelül 40-45 perc alatt.

Rakd egy tálba a tököt és a céklát, majd morzsold rá a fetát, szórd meg a megmosott, lecsepegtetett rukkolával és a gránátalma magjaival. Az öntet hozzávalóit keverd össze, majd locsold meg vele a salátát. Forgasd össze, és akár rögtön tálalhatod is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések