A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű, selymes négysajtos leves: maradék sajtdarabkákból is isteni


Van néhány sajtdarab a hűtődben? Ne dobd ki, újrahasznosításának nagyszerű módja ez a melengető négysajtos leves.


A négysajtos levest olyan sajtokból készítsd, amilyet éppen találsz otthon. Jó, ha reszelsz bele egy kis füstölt sajtot is, mert az és a márványsajt ad neki igazán karakteres ízt. A krémes állagról a tejszínes krémsajt gondoskodik. Krutont akár otthon is készíthetsz hozzá.

Hozzávalók:

👉 10 dkg trappista sajt
👉 10 dkg tejszínes krémsajt
👉 10 dkg márványsajt
👉 10 dkg füstölt sajt
👉 1 db leveskocka
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió

Elkészítés:

A sajtokat reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra. A vajat olvaszd fel, és a felaprított vöröshagymát párold rajta üvegesre. Öntsd fel öt-hat deciliter vízzel, majd amikor felforr, add hozzá a leveskockát, majd a sajtokat. Sózd, borsozd, szórd meg őrölt szerecsendióval. Lassú tűzön folyamatosan kevergesd addig, amíg az összes sajt felolvad, és egynemű lesz a leves. Ha már kész, szórd meg felaprított petrezselyemmel. Tálaláskor rakj krutont a levesbe.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések