A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Simon Rattle sztárkarmester megválik a Londoni Szimfonikus Zenekartól


Megválik a Londoni Szimfonikus Zenekartól Simon Rattle, a sztárkarmester 2023-tól a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarához szerződik.


 A jövő héten a 66. születésnapját ünneplő Rattle a BBC News értesülése szerint a 2019 decemberében elhunyt Mariss Jansons helyét veszi át Münchenben.

Rattle távozása érzékenyen érinti a londoni zenekart, ezért a karmester beleegyezett, hogy 2023-ig, vagyis egy évvel meghosszabbítsák szerződését, amikor kinevezik a zenekar emeritus karmesterének is. Ezt a címet legutóbb André Previn nyerte el.

Simon Rattle jó kapcsolatokat ápol Németországgal, 16 évig volt a Berlini Filharmonikusok vezető karmestere. Feleségével, a cseh származású Magdalena Kozena énekesnővel és három gyermekükkel Berlinben élnek.

A zenész közleményében kiemelte: szereti a Londoni Szimfonikus Zenekart, nagy örömére szolgál, hogy további három évig dolgozhat zenei igazgatóként velük, és hogy a jövőben is közeli kapcsolatban maradnak.

Elmondta, hogy merőben személyes okokból vállalta el a müncheni vezető karmesteri posztot, mivel így jobban egyensúlyban tudja tartani a munkáját és a családi életét.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések