A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Savanyú krumplileves sok zöldséggel: tartalmas, melengető fogás


A krumplileves mindig jól jön, hideg téli napokon különösen. Karakteresebb ízéről az ecet és a bacon gondoskodik.


Valódi időutazás ez a tartalmas, melengető leves, ami hideg estéken különösen jólesik. Semmi különleges hozzávaló nem kell hozzá, csak krumpli, zöldségek és egy darab füstölt hús. Ezek mindig megtalálhatóak voltak a nagymama kamrájában. A sima ecet helyett érdemes fehérborecettel is kipróbálni.

Hozzávalók:

👉 50 dkg krumpli
👉 5 dkg füstölt szalonna
👉 4 szál virsli
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 db babérlevél
👉 2 szál zellerzöld
👉 3 szál petrezselyem
👉 2 teáskanál sertészsír
👉 1 szál sárgarépa
👉 0.5 db zeller
👉 1 db vöröshagyma
👉 só
👉 bors
👉 ecet

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, és szeleteld fel. A sertészsíron pirítsd meg a felaprított szalonnát. A pörcdarabokat szedd ki, majd a zsiradékon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá az átnyomott fokhagymát, és kevergesd tovább egy-két percig.

Tedd a fazékba a krumplit és a többi zöldséget, majd öntsd fel körülbelül egy liter vízzel. Sózd, borsozd, add hozzá a babérlevelet, a petrezselymet és a zellerzöldet. Lassú tűzön kezdd el főzni.

Amíg a leves fő, karikázd fel a virslit. Amikor már minden puha, tedd a levesbe, és főzd még pár percig. Keverd a leveshez az ecetet, és rottyantsd össze. Ízlés szerint tálalhatod tejföllel, de anélkül is nagyon finom.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések