A lila hagyma savanyítva sültek mellé ugyanolyan jól megy, mint a kocsonyához vagy akár a szalonnához.
Lila hagymából most is készíthetsz friss savanyúságot, sőt akár nagyobb mennyiséget is tehetsz el egyszerre. Nagyon gyors és egyszerű recept, mégis sokat dob a főfogásokon. Lila hagymát minden formában érdemes minél többször fogyasztani immunerősítő, baktérium- és vírusölő hatása miatt is. A savanyúságot hűvös helyen tárold!
Hozzávalók:
👉 70 dkg lila hagyma
👉 2 dkg só
👉 2 evőkanál cukor
👉 1 l víz
👉 1.5 dl ecet (10 százalékos)
👉 bors
👉 rozmaring
Elkészítés:
A hagymát hámozd meg, és karikázd fel, vagy szeld vékonyra. Öntsd egy edénybe a vizet, add hozzá az ecetet, a sót, a cukrot, és forrald fel. A felszeletelt hagymát rendezd üvegbe, tegyél hozzá borsot és rozmaringot.
Öntsd fel a kihűlt ecetes lével, és légmentesen zárd le. Fogyasztás előtt érdemes a hűtőben pihentetni néhány órát, hogy az ízek összeérjenek. Amennyiben hosszabb időre tennéd el, vagy nagyobb adagot készítenél, feltétlenül csírátlanítsd az üvegeket, és a savanyúság tetejére tehetsz nátrium-benzoátot.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések