A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rozmaringos, narancsos csirkecomb vele sült édesburgonyával: mind a tíz ujjadat megnyalod utána


A rozmaringos, narancsos csirkecomb egyszerre édes és sós, ráadásul a köretet is elkészítheted a hússal együtt.


Télen sem lehet ellenállni a mediterrán fogásoknak! A különleges ízesítéssel az egyszerű csirkecombot is könnyen feldobhatod, márpedig a zöldfűszerek jól illenek a húshoz. A narancsos és a mézes pácnak köszönhetően a csirke biztosan nem szárad ki a sütőben.  

Hozzávalók:

👉 8 db alsó vagy felső csirkecomb
👉 4 dkg édesburgonya
👉 2 db narancs
👉 2 evőkanál méz
👉 4 ág rozmaring
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 0.5 teáskanál szárított kakukkfű
👉 0.5 teáskanál szárított oregánó
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, és sózd be. A mézet keverd el egy narancs kifacsart levével, borssal, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és oregánóval. Locsold meg vele a combokat. Fedd le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.

Pácolás után rakd át a combokat zsiradékkal kikent tepsibe. Tedd melléjük a meghámozott, darabokra vágott édesburgonyát, a felkarikázott narancsot és a rozmaringágakat. Öntsd le a maradék páclével. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. Ha a hús puha, könnyen beleszalad a hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések