A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rostdús vitaminbomba a céklás-narancsos téli saláta: sokáig eltelít és nagyon finom


Ez a vibráló, szuperegészséges saláta felturbózza az immunrendszeredet. Az egyszerű öntet is sokat dob rajta.


Az édeskés cékla az egyik kedvenc téli zöldségünk, ami naranccsal együtt tökéletes alapja egy izgalmas, szezonális salátának. Önmagában könnyed vacsora lehet, sőt akár köretnek is tökéletes. A mézes, olívás öntet még jobban kihozza a csodás ízeket.

Hozzávalók:

A salátához
👉 30 dkg salátaalap
👉 2 db narancs
👉 2 db cékla
👉 1 db gránátalma
👉 1 db lila hagyma
👉 petrezselyem
👉 fenyőmag (elhagyható)

Az öntethez
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 teáskanál borecet
👉 2 teáskanál méz
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A céklát főzd puhára, majd hámozd meg, és vágd fel ízlés szerint. A narancsot és a lila hagymát is karikázd fel. Rakd a salátaalapot egy tálba, arra tedd a céklát, a narancsot, a lila hagymát.

Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, a mézet, a borecetet, a sót és a borsot. Locsold meg vele a salátát, majd óvatosan forgasd össze. Szórd meg a gránátalma magjával és a petrezselyemmel. Ha tudsz szerezni fenyőmagot, az is illik hozzá. Pihentesd 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.   

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések