Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós bőrű fehérboros, zöldséges csirkecomb: egyszerre készül a köret


A tepsis, fehérboros csirkecomb íze olyan, mintha sokat foglalkoztál volna vele, pedig csupán pár perc összeállítani.


A csirkecomb nagy kedvenc, főleg tepsiben sütve. A bortól csak finomabb, puhább lesz, és az alkohol is elpárolog sütés során. Arra figyelj, hogy minőségi bort használj. Alsó és felső csirkecombot is bátran pakolhatsz a sütőbe. A zöldségek is átveszik a fűszerek és a bor zamatát.

Hozzávalók:

👉 6 db csirkecomb
👉 50 dkg krumpli
👉 20 dkg koktélparadicsom
👉 5 dkg vaj
👉 3 dl száraz fehérbor
👉 1 db póréhagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 petrezselyem

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el, és sózd be. A póréhagymát aprítsd fel. A vajat olvaszd fel, keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a combokat. Rakd a húst egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba, majd pakold mellé a megmosott zöldségeket.

Locsold meg a fehérborral, fedd le fóliával, és forró sütőben, 200 fokon süsd 35 percig. Vedd le róla a fóliát, szórd meg aprított petrezselyemmel, és pirítsd még 10-15 percig. Sütés közben is érdemes a saját szaftjával locsolgatni és forgatni a húst. Amennyiben szükséges, önts még hozzá vizet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések