Egy hihetetlennek tűnő, de igaz történet látott napvilágot, aminek kapcsán nyomozást indított a rendőrség, és meg is lett a bűncselekményt elkövető személy.


A vádiratban foglaltak szerint egy a kiskunfélegyházi nő az ügy vádlottja, aki még 2019 őszén ismerkedett meg az akkor éppen munkanélküli sértettel. Takarítónőként heti két alkalommal járt a lakására, melynek ideje alatt egyre inkább sulykolni kezdte a munkaadóját.

Folyamatosan csak azt szajkózta, hogy egy rajta lévő rontás miatt mennek rosszul a dolgai. Később felajánlotta az asszonynak, hogy „megtisztítja” az ékszereit a rontástól, és végül a sértett át is adta az összesen közel félmillió forint értékű arany nyakláncait, gyűrűit, karkötőit, valamint 400 ezer forint készpénzt.

A sértett később megpróbálta visszakérni a tőle kicsalt ékszereket és a készpénzt, mivel semmi nem történt a „rontás levétele” után. Az asszonyt azzal tartotta sakkban a nő, hogy ismeretlen nyelven beszélt körülötte, ezért félt, hogy megátkozza.

A vádlott ismét kihasználta a nő hiszékenységét és félelmét, így 2020 januárjában rávette arra, hogy a saját és idős édesanyja tulajdonában lévő házat a nevére írassa. A nő ígéretet tett arra, hogy a sértett az idős anyjával a házban maradhat, de a berendezési tárgyaktól le kellett mondaniuk a csaló javára.

A vádlott egy 25 millió forint értékű ingatlanhoz jutott hozzá egy adásvételiben szereplő 18 millió forintos összeg árán, de azt nem fizette ki. A szerződés megkötése után 15 millió forintért értékesítette az ingatlant, és kiköltöztette a házból a korábbi tulajdonost.

„A csaló nő 2020 júniusában a szomszédságában lakó 73 éves férfinak azzal hízelegve, hogy nem hiszi el, mennyi idős, olyan jól tartja magát, elkérte az iratait, majd a figyelmét elterelve megszerezte a személyi igazolványát és lakcímkártyáját. Ezután a vádlott egy ismerősét is bevonta a csalásba, aki a lopott igazolványokkal magát a vádlott szomszédjának kiadva, bekötött fejjel, szájmaszkot viselve ügyvéd előtt ajándékozási szerződést kötött a sértett ingatlanára.” – olvasható a közleményben.

Az idős szomszédot egy jóakaró figyelmeztette, és végül nem került sor a tulajdonjog átvezetésére. „Buszpályaudvaron ismerte meg a vádlott azt a 86 éves áldozatát, akit átoklevétel, áldás és szerencse ígéretével néhány hónap alatt 840 ezer forinttól szabadított meg.A gyermekeivel rossz viszonyban lévő csaló nőnek amiatt is felelnie kell, mert a rendőrségen tett valótlan tartalmú bejelentésekkel a fiát rablás miatt, a lányát és annak élettársát lopás miatt jelentette fel. A kiskunfélegyházi rendőrök által folytatott nyomozások mindkét esetben tisztázták a hozzátartozókat.”

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek