Régimódi vadas marhaszelet jó fokhagymásan, selymes szósszal


A vadas akkor tökéletes, ha a fűszeres, zöldséges lében főtt marhahús omlós, a szósz pedig selymes.


A vadas gyerekkori kedvenc, de nem a menza miatt. Az elnevezés kicsit becsapós, hisz általában nem vadhússal, hanem marhával vagy sertéssel készül. Feltétlenül pácold legalább egy éjszakát, de akár egy-két napig is pihentetheted a húst a fűszeres keverékben. Készíthetsz hozzá zsemlegombócot, sőt spagettivel is kínálhatod.

Hozzávalók:

👉 60 dkg marhahús
👉 4 szál sárgarépa
👉 2 db babérlevél
👉 2 dl tejföl
👉 3 evőkanál barnacukor
👉 2 evőkanál mustár
👉 3 szem borókabogyó
👉 1 db vöröshagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Páchoz
👉 1 db babérevél
👉 1 dl fehérbor
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 evőkanál mustár
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 bors

Elkészítés:

A húst mosd meg, ha szükséges, a hártyáját szedd le, majd szeleteld fel. Az olajat keverd össze borssal, felaprított babérlevéllel, fokhagymával, mustárral, öntsd hozzá a bort, és tedd bele a hússzeleteket. Letakarva pácold legalább egy éjszakán át.

Az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg, és tedd hozzá a húst. Fedő alatt picit süsd meg, akkor jó, ha kérges a hússzelet mindkét oldala. Ízlés szerint sózd, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, majd kezdd el párolni. Add hozzá a megtisztított, félbevágott sárgarépát, a babérlevet és a borókát. Főzd puhára körülbelül két óra alatt.

A húst vedd ki, csepegtesd le, távolítsd el a babérlevelet és a borókát, majd keverd hozzá a léhez a cukrot, és turmixold sima mártássá. Adj hozzá ízlés szerint mustárt, és keverd hozzá a tejfölt. Forrald össze, ha szükséges, tégy hozzá cukrot vagy más ízesítőt, és a hús mellé tálald.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések