A joghurtos, gyümölcsös süti receptje generációk óta nem változik. Nagyon egyszerű, mégis mindig sikert arathatsz vele.
Ebben a joghurtos, kevert sütiben az a nagyszerű, hogy télen-nyáron elkészítheted. Bátran variálhatod benne a gyümölcsöket, sőt, befőttel is kiváló. A tésztája nagyon puha, szinte a piskótánál is könnyebb.
Hozzávalók 24 szelethez:
👉 2 bögre liszt
👉 1.5 bögre joghurt
👉 1.5 bögre gyümölcs
👉 1 bögre cukor
👉 10 dkg vaj
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
👉 2 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A puha vajat habosítsd fel, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát és a joghurtot. Egy másik edényben mixeld a lisztet, a sót és a sütőport, majd forgasd a vajas keverékhez. Ha szükséges, a gyümölcsöt vágd kisebb darabokra, és forgasd meg kevés lisztben, hogy ne süllyedjen a tészta aljára.
A masszát egyengesd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és szórd bele a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Ha sütés közben nagyon pirulna a teteje, takard le fóliával. Tűpróbával ellenőrizd, azaz szúrj a sütibe egy tűt, és, ha nem ragad rá massza, elkészült.ű
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések