A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Parmezános zöldborsókrémleves: a tejszíntől finom selymes lesz


A parmezános zöldborsókrémleves hamar elkészíthető, mégis különleges finomság. Mirelit borsóból is isteni.


A borsó az a zöldség, ami ellen még a gyerekeknek is a legritkább esetben van kifogásuk. Egyszerűen és gyorsan ínyenc levest készíthetsz belőle. A megszokott borsólevest különlegessé teheted, ha tejszínt öntesz hozzá, és krémlevesnek turmixolod össze. A hozzáadott kevés krumplinak köszönhetően liszt nélkül is sűrű lesz.

Hozzávalók:

👉 40 dkg zöldborsó
👉 5 dkg parmezán
👉 3 dkg vaj
👉 2 dl tejszín
👉 1 fej vöröshagyma
👉 1 db krumpli
👉 1 db leveskocka
👉 1 késhegynyi szerecsendió
👉 3 szál petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A felaprított vöröshagymát futtasd meg az olvasztott vajon, majd add hozzá a borsót, és együtt dinszteld néhány percig. Ezután öntsd fel egy liter vízzel, és add hozzá a felkockázott krumplit. Sózd, borsozd, szórd hozzá a szerecsendiót, és ha felforr, morzsold bele a leveskockát. Kis lángon főzd 20-25 percig, amíg a borsó és a krumpli is teljesen megpuhul.

Húzd le a tűzről, majd botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Add hozzá a tejszínt, néhány perc alatt forrald össze. Tálaláskor minden tányérba szórj egy kevés parmezánt, és arra merd a forró levest. Az adagokat néhány csepp tejszínnel és egy petrezselyemlevéllel díszítheted.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések