A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: Az nem megoldás, hogy kimegyünk és megsértjük a szabályokat


Az érintettek meg fogják kapni a támogatásokat – hangsúlyozta a miniszterelnök.


A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a legújabb kormányzati lépésekről számolt be.

A kormányfő a beszélgetés elején leszögezte, nem a nemzetközi szervezetek véleménye alapján döntöttek a korlátozások meghosszabbításáról. Meghallgatták a szakembereket, persze szabadulnánk ebből a helyzetből - tette hozzá. A járványnak olyan kérdései vannak amelyek lokálisak, így nemzeti döntéseket kell hozni.

Fájó szívvel kellett igazat adnom a járványügyi szakembereknek – mondta a kormányfő, hozzátette, nem lett volna szerencsés, ha feladjuk az elmúlt három hónapos eredményeket. Ha túl korán jönnek a feloldások, akkor a semmibe hullanak az elért eredmények.

Orbán Viktor közölte, a harag és az indulatok ebben a helyzetben másodlagosak.

A vezetőknek az is a felelőssége, hogy amikor mindenkit elragadnak az indulatai, akkor kell a döntéshozóknak a legnyugodtabbnak maradnia - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Sokan mondták, hogy a kijárási tilalom esetén lehetett volna lazítani, de most a vakcina beszerzésen kell dolgozni - mondta a kormányfő.

Nyugat-Európában számos ország azt választotta, hogy folyamatosan ügyeskednek a szigorítások rendszerén, míg mi november óta ugyanabban a rendszerben élünk - tette hozzá.

Az érintettek meg fogják kapni a támogatásokat

Az önkényes étterem-újranyitással kapcsolatban is nyilatkozott a kormányfő.

Ha nincs törés, zúzás, akkor a hatóságok ne tartóztassanak le senkit

- mondta Orbán Viktor, egyúttal arra kért minden türelmetlen embert, hogy ne tegyék meg a kinyitást, mert a vírust át fogják adni, és emberek fognak belehalni a járványba.  

Az nem megoldás, hogy kimegyünk és megsértjük a szabályokat - mondta Orbán Viktor. 150 ezer-1 millió forintos bírságot kockázat az, aki megszegi a szabályokat, míg az éttermeket be fogjuk zárni - tette hozzá.

Segítik a kis települések boltjait

Nem állhatunk az egyetlen nyugati lábra - mondta a kormányfő. Hoztunk számos gazdasági döntést, és hoztunk óriásiakat is - mondta Orbán Viktor.

Amikor lesz elég vakcina, akkor újra kell indítani a gazdaságot.

Eddig 6000 ezer milliárd forintról döntöttünk. Kiemelte, hogy vannak olyan települések, ahol nincsen bolt, és most döntöttek arról, hogy ezen változtatnak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések