A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„Nem tudjuk, hogyan fogunk meghalni, de így senki nem szeretne” - mondja a covid intenzív osztály vezető ápolója


A Szent László és Szent István kórház Covid intenzív osztályának vezető ápolója többek között arról is beszélt, hogy fizikailag és lelkileg is nagyon megterhelő a súlyos állapotban lévő betegekkel foglalkozni.


Pappné Huszár Erika a Szent László és Szent István kórház Covid intenzív osztályának vezető ápolója. A Blikknek adott interjújában beszélt többek között arról, hogy a járvány tavaszi hullámában kevesebb beteg került be hozzájuk, és bár az egészségügyi dolgozók még híján voltak a koronavírussal kapcsolatos tapasztalatoknak, arányaiban sokkal több betegen tudtak segíteni, mint a járvány második hullámában.

A második hullámban sokkal több betegünk volt, mint az elsőben, sokkal nagyobb volt a megterhelés, a kórház saját létszámából ezt nem is tudta megoldani. Rengeteg átvezényelt dolgozót kaptunk segítségül, de még így sem voltunk elegen, nagyon nagy feladat hárult ránk


- mondta a lapnak a vezető ápoló.

Erika azt is elmesélte, hogy az osztályon mindenki legalább 12 órát dolgozott. A koronavírusos betegekkel pedig fizikailag és lelkileg is megterhelő foglalkozni.

Fizikailag és lelkileg is megterhelő súlyos állapotban lévő covidos betegekkel foglalkozni. Ezt egymás között tudjuk csak feldolgozni, azokkal, akik nap mint nap ugyanezekkel a betegekkel dolgoznak


- mondta a vezető ápoló, aki tavasz óta nagyon sok embert látott meghalni.

A lapnak elmondta, kötöttek lélegeztetőgépre férjet és feleségét, takartak le fiatalt és időset is egyaránt. A munkája közben keletkezett érzelmi megrázkódtatás súlyát azonban még lehetősége sem volt felfogni. Egyet viszont biztos tud, hogy mit kockáztat, ha nem oltatja be magát.

Nem tudjuk, hogyan fogunk meghalni, de így senki nem szeretne. Ha a kinti létben élő emberek látnák nap mint nap, hogy ezek a betegek hogyan halnak meg, küszködve a levegővétellel... Gyakorlatilag megfulladnak, bár ez nagyon kemény szó. A kollégáimat is motiválja az oltásra, hogy nem így kell meghalni


- fogalmazott Erika, aki karácsonykor döntötte el, hogy beoltatja magát a koronavírus elleni védőoltással.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések