A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem számít szexuális erőszaknak a gyerekek ruhán keresztül történő molesztálása Indiában


Az indiai kormány legújabb rendelete alapján addig nem lehet gyermekekkel szemben elkövetett szexuális erőszakról beszélni, amíg nem történik közvetlen érintkezés egymás bőrével.


Január 19-én a mumbai bíróság szabadon engedett egy 39 éves férfit, akit egy 12 éves kislány megerőszakolásával vádoltak meg, ugyanis kiderült, hogy a molesztálás ruhán keresztül történt, ezért ejtették az összes ellene felhozott vádakat – adta hírül a CBS News.

A férfi azzal csalogatta el a szegény körülmények között élő fiatal lányt otthonába, hogy ételt és italt ad neki, ekkor azonban elkezdte fogdosni ruhán keresztül a melleit, majd arra kérte, hogy vetkőzzön le, később pedig verbálisan bántalmazta a sértettet.

A bíró szerint nem állt fenn a szexuális erőszak esete, mivel a jelenleg érvényes törvények alapján nem jött létre fizikai kontaktus, illetve behatolás sem, mint ahogyan azt sem tudták bizonyítani, hogy szexuális indíttatásból nyúlt hozzá a kislány nemi szerveihez és melléhez, mivel azokat ruha fedte.

Gyermekek molesztálásáért legalább három évig tartó letöltendő börtönbüntetés szabható ki a vádlottakra, a szóban forgó elkövetőt azonban felmentették, és mindössze 500 indiai rúpiás pénzbírsággal szankcionálták, ami körülbelül 2 ezer forintnak felel meg.

A döntés óriási felháborodást váltott ki a nők és gyermekek biztonságáért küzdő aktivisták körében. Dhananjay Tingal, a Bachpan Bachao Andolan gyermekjogvédő szervezet vezérigazgatója a portál megkeresésére elmondta, a bíróság félreértelmezte az új rendeletekben szereplő paragrafusokat. Tingal hozzátette, már felvették a kapcsolatot a jogi szakérőikkel, akik két-három napon belül kielemzik a helyzetet, és fellebbezést nyújthatnak be.

Indiában sajnos gyakoriak a nőkkel szemben elkövetett szexuális bántalmazások, 2019-ben napi szinten átlagosan 87 erőszakolás történt, ami 7 százalékkal több a 2018-as adatokhoz képest.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések