A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Müller Cecília: nálunk is kimutatták a brit mutáns vírust


Az elmúlt napon három betegnél azonosították a brit koronavírus-variánst. Nyilvánvaló volt, hogy Magyarországot sem kerüli el a mutáns vírus, nagyon fontos, hogy kövessük a változásokat, és tudjuk, hogy ez a variáns sokkal gyorsabban, úgy 50-70 százalékkal gyorsabban terjed, mint a korábbi változat – mondta Müller Cecília az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.


Az országos tisztifőorvos beszámolt róla, hogy az elmúlt napon 1358 újabb embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, elhunyt 95 többségében idős, krónikus beteg. Kórházban 4870 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 339-en vannak lélegeztetőgépen. Kedd estig összesen már 86 929 fő kapott oltást, többségükben egészségügyi dolgozók, valamint idősotthonban lakók és dolgozók.

A járvány legfiatalabb áldozata kedden egy 32 éves férfi volt, akinek alapbetegségeként kóros elhízást jelöltek. Egy 44 éves férfinak nem ismert az alapbetegsége, ahogy két másik, 46 éves elhunyt férfinak sem. Egy 47 éves nő cukorbeteg volt, egy 47 éves férfi pedig daganatos megbetegedéssel küzdött – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a tájékoztatón elmondta: túl vagyunk a legnagyobb idősotthonok oltási kampányán. Az előző hét végéig hétezer oltást adtak be, a tegnap érkezett Moderna vakcinákból további 3600 embert oltanak be.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések