A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megvan, ki lett Merkel utóda


Armin Laschetet, Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnökét választották a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnökévé.


A pénteken kezdődött kétnapos online kongresszuson a merkeli politika folytatását hirdető Laschet 521, a hagyományos konzervatív politika hívének számító Friedrich Merz 466 szavazatot kapott, a harmadik jelölt, a környezetvédelmet zászlajára tűző Norbert Röttgen pedig a voksolás első fordulójában kiesett.

Angela Merkel 2018-ban jelentette be, hogy lemond a CDU vezetéséről és nem jelölteti magát újra Németország kancellári székébe sem.

A CDU mai választásának győztese lesz jó eséllyel a legnagyobb német párt kancellár-jelöltje is, így ő lehet Németország következő vezetője, ha megnyeri a választást.

Laschet-en kívül még a CSU testvérpárt vezetőjének, Markus Södernek és egyes források szerint Jens Spahn egészségügyi miniszternek is esélye van a kancellár-jelöltségre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések