A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megvan az időpont, hamarosan indul a vádeljárás Trump ellen


Már nem kell sokat várnunk arra, hogy kezdetét vegye a Donald Trump ellen indított vádeljárás, ami súlyosabb következményekkel is járhat.


Közvetlen azelőtt hagyták jóvá a vádeljárás elindítását, hogy Joe Bident beiktatták, aki az Egyesült Államok 46. elnöke lett. Az elnöki székből távozott Trump szakított a hagyományokkal és szándékosan nem jelent meg a történelmi ceremónián.

A 45. elnök azt ígérte, hogy vissza fog térni, miközben az ellenfelei azon dolgoznak, hogy soha többé ne indulhasson el egy választáson sem. Eleinte úgy tűnt, hogy a megszavazott vádeljárás még azelőtt kezdetét veheti, hogy Bident beiktatják, de az esetleges népharag miatt elvetették ezt a lehetőséget.

Most azonban Chuck Schumer, a szenátus többségi vezetője bejelentette, hogy a vádemelés tárgyalásának időpontja február 8. lesz. Ezen a napon veszi kezdetét a tárgyalás, miután Biden kért két hetet, hogy az adminisztrációjának beindítására koncentrálhasson – írta a New York Post.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy Trump jogi csapatának két hét áll a rendelkezésére ahhoz, hogy összeállítsa a védelmet, miszerint a volt elnök nem tekinthető felelősnek a hónap elején kitört capitoliumi zavargásokban, ami öt halálos áldozatot követelt.

Márpedig felelősségre akarják vonni a leköszönt elnököt, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy Trump büntetést kapjon. A szenátus folytatja a munkáját, többek között a koronavírus elleni védekezésben is, de az ügyre szintén nagy hangsúlyt fognak fektetni.

Schumer hangsúlyozta, a Washingtonban történteket soha nem fogják elfeledni, és noha maguk mögött akarják hagyni a szörnyű eseményeket, a gyógyulás és az egységesség csak akkor valósulhat meg, ha megszületik az igazság és elszámolnak a felelősökkel. A többségi vezető is úgy látja, hogy Trump szerepet játszott a zavargások kirobbanásában.

Ahhoz,hogy bűnösnek találják Trumpot, legalább a tizenhét szenátusi republikánusnak az elítélésre kellene szavaznia. Ha ez megtörténik, akkor a volt elnök örökre kikerülhet a hivatali munkájából.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések