A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Másnap visszavitte a lopott autót, de mégis felelnie kell a Nógrád megyei férfinek


A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt annak a 25 éves férfinek az ügyében, aki egyetlen éjszakán három lopást is elkövetett, majd nem teljesítette a sértettek felé a vállalt jóvátételt.


A vádlott 2019. augusztus 17-én éjjel gyalogosan tartott az egyik Nógrád megyei településen keresztül otthona felé, amikor felfigyelt az út mellett parkoló menetrend szerinti autóbuszra. Elkezdte felnyitni az autóbusz csomagtartó rekeszeit, majd megpróbálta felfeszíteni az autóbusz első, kulccsal zárt ajtaját is, de erőfeszítései nem voltak eredményesek, így semmit nem tudott a buszból elvinni, viszont megrongálta azt.

Tovább haladt, és meglátott két, az utcán lezáratlanul parkoló személygépkocsit. Az egyikből kitépte az autórádiót, és magához vett két mentődobozt, a másik autóban pedig észrevette, hogy az indítókulcs a gyújtáskapcsolóban van.

Elhatározta, hogy a gépjárművet ellopja és eladja, ezért a lakhelyére közlekedett, a gépjárművet a saját házuk előtt állította le.

Másnap felismerte a cselekményének súlyát, ezért elhatározta, hogy a járművet visszaviszi. Megvárta a következő éjjelt, az ellopott autót visszavitte és leparkolta, majd a helyszínről a magával vitt kerékpárral távozott.

A vádlott cselekménye az autóbuszban rongálási kárt okozott, a lopási károk megtérültek a gépkocsi visszavitelével, illetve azzal, hogy az autórádiót és a mentőládákat a nyomozó hatóság a férfitől lefoglalta és a sértettnek visszaadta.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség az ügyet korábban közvetítői eljárásra utalta, de mivel a férfi egyik sértett felé sem teljesítette a vállalt jóvátételt, az ügyészség most három rendbeli lopás miatt vádat emelt ellene, közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozva.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések