A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyaros kolbászos, krumplis egytál: ezzel szinte nincs is munka


A kolbászos, krumplis egytál laktató, kiadós fogás, amit pár perc munkával elkészíthetsz.


Süsd a kolbásszal együtt a köretet is! Praktikus, ráadásul jóval finomabb lesz a végeredmény. A kolbászt érdemes megszurkálni, hogy sülés közben a gőzök távozni tudjanak belőle, és ne repedjenek szét. Ráadásul a kisülő zsír ízét és illatát a zöldségek is átveszik.

Hozzávalók:

👉 6 db sütni való kolbász
👉 60 dkg krumpli
👉 2 fej vöröshagyma
👉 20 dkg paradicsom
👉 1 evőkanál sertészsír
👉 3 ág kakukkfű
👉 só

Elkészítés:

A kolbászt szurkáld meg villával több helyen. A krumplit alaposan mosd meg, dörzsöld meg. Csak akkor pucold meg, ha túl vastag a héja, vagy hibás. Vágd ketté, ha nagyobb, akkor több részre is szelheted. A vöröshagymát hámozd meg, és a paradicsommal együtt vágd fel nagyobb darabokra.

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsírral, és rendezd el benne a zöldségeket, sózd meg, majd rakd melléjük a kolbászt. A tetejére tedd a kakukkfüvet, és fóliázd le. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 40 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Közben forgass át mindent, hogy egyformán piruljanak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések