A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magatehetetlen turistákat fosztogattak a Balatonnál


Ittas és alvó embereket fosztogatott két tizenéves a Balatonnál. A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 16 és 19 éves vádlott ellen.


A vádirat szerint a két fiatal első esete még 2019 augusztusában történt, Zamárdiban. Az utcán sétálva egy fűben fekvő férfire lettek figyelmesek, a szemmel láthatóan alvó sértett ruháját átvizsgálták és elvették 20 ezer forint értékű telefonját. Pechükre a férfi felébret a motozásra és számonkérte tőlük, mit csinálnak. Erre ők elfutottak és egy közeli bokorba dobták a lopott mobilt, amelyet később a siófoki rendőrök megtaláltak és visszakerülhetett jogos tulajdonosához.

Egy évvel később újra lecsaptak az elkövetők, akkor Siófokon használták ki egy magatehetetlen ember óvatlanságát. Az éjjeli órákban az utcán tartózkodó fiataloktól egy járókelő segítséget kért tőlük azért, hogy az úttesten lévő, ittas és alvó férfit együtt húzzák fel a járdára. A vádlottak is látták az alvó férfi védekezésre képtelen állapotát, ezért megegyeztek abban, hogy elveszik értékeit.

A magatehetetlen sértett húzása közben ezért a fiatalkorú terhelt kivette a férfi zsebéből a pénztárcáját, majd társával együtt gyorsan távoztak. Az elkövetők a tárcában lévő négyezer forintot megtartották, később a pénztárcát a benne lévő köziratokkal együtt egy szeméttárolóba dobták.

A vádlottak nem sokáig örülhettek zsákmányuknak, mivel a nyomozók még aznap elfogták őket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések