A Fővárosi Főügyészség megerősítette, hogy letartóztatták M. Richárdot, aki a 2017. májusában a Dózsa György úton okozott halálos balesetet, melynek következtében két ember életét vesztette.


Az első fokon nem jogerősen négy év szabadságvesztésre ítélt férfi ügyében a bíróság január 18-án rendelte el az előzetes letartóztatást, miután úgy ítélték meg, hogy nem várható jogkövető magatartás a vádlottól.

A bíróság indoklásában kitért arra is, hogy M. Richárd esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, a vádlott ugyanis nem jelent meg a zárt tárgyaláson arra hivatkozva, hogy barátnője koronavírus-fertőzött, ám az ügyészség indítványa szerint online is részt tudott volna venni a tárgyaláson.

Rab Ferenc, ügyészségi sajtószóvivő az Indexnek úgy nyilatkozott az ügyről, a fővárosi törvényszék döntését követően a vádlott letartóztatása megtörtént, s bár a nem jogerős döntés ellen fellebbeztek, ez nem elegendő ahhoz, hogy a bíróság döntése ne kerüljön végrehajtásra.

A fellebbezéssel kapcsolatban a Fővárosi Ítélőtábla fog döntést hozni, várhatóan egy héten belül, mely döntéshozatalon nem csupán a vádlott letartóztatása ügyében születik majd döntés, de M. Richárd egyik védőjének kizárásáról is.

M. Richárd 2017. május 15-én, kora délután vezetői engedély nélkül, 140 kilométeres sebességgel közlekedett a Dózsa György úton, majd belerohant egy másik, éppen kanyarodó autóba, a baleset következtében két ember életét vesztette, öten pedig súlyosan megsérültek.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek