A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatták a baltával mentősökre támadó, nemrég szabadult mátraverebélyi férfit


A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája ügyészi indítványra elrendelte annak a 23 éves Nógrád megyei férfinek a letartóztatását, aki egy baltával a kezében rontott rá a hozzá kihívott mentősökre.


A gyanúsított január 14-én éjjel zavart és agresszív állapotban érkezett haza otthonába. Mivel korábban ismeretlen eredetű bódító hatású anyagot fogyasztott, zavart viselkedése miatt édesapja mentőt hívott hozzá.

A gyanúsított ezt meghallva, egy baltával a kezében a nyílt utcára ment. Amikor a mentőszolgálat munkatársai a segélyhívásra a településre érkeztek, felfigyeltek az utcán tartózkodó, baltával a kezében feldúltan feléjük siető férfire, aki mintegy 2-3 méter távolságból a baltát meglendítette és a mentőautóba próbálta dobni, de a jeges úton megcsúszott.

A mentőautó személyzete észlelte a támadást, ezért testi épségük megóvása érdekében a helyszínről távozni akartak, a gépkocsivezető gázt adott és megpróbálta kikerülni a férfit, aki ekkor a mellette elhaladó mentőautó vezetőoldali ajtaját akarta a baltával megütni, ez az ütése csak a gépkocsivezető manőverének köszönhetően nem talált célba.

A mentősök ekkor a rendőrség közreműködését kérték, és csak a gyorsan kiérkező rendőrök jelenlétében sikerült a férfit megvizsgálniuk, majd ellátása céljából kórházba szállítani.



A férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, de vele szemben felmerül a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja is.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság a bűnismétlés veszélyére figyelemmel elrendelte a visszaeső, börtönből legutóbb 2020 nyarán szabadult férfi letartóztatását.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések