A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lassan hétmilliós bírságnál jár a covid-szkeptikus fodrász, aki a Magna Cartára hivatkozik


A nő nem adja fel, aki azonban már most egy jelentősebb pénzbüntetést halmozott fel, és nemrég újra ki akarta nyitni a szalonját.


Sinead Quinn is bekerült a brit hírek közé, akinek a részére eddig összesen 17 000 font bírságot állítottak ki a járvány ideje alatt a szabályszegések miatt, miközben a Magna Cartára hivatkozik, hogy igazolni tudja magát, miszerint a bírságok nem jogosak vele szemben.

A nő azt ígérte, hogy a hétvégén megnyitja a bradfordi szalonját, amivel csatlakozik a „The Great Opening” névre keresztelt közösségi kampányhoz, melynek lényege, hogy néhány boltos országszerte megfogadta, ellenáll a bezárásoknak, tiltakozásul azért, mert egy ideig nem lehetnek nyitva – írja a Metro.

Időközben még a helyi tanács is a fodrász ellen fordult, hogy véget tudjanak vetni a kitartó szabálysértéseknek. A közösségi médiában megosztott levélből kiderült, hogy amennyiben a nő megpróbálja kinyitni az üzletét, akkor letartóztatják.

Ennek ellenére nem sokkal déli 12 óra előtt megjelent a szalon ajtajánál, mellette két rendőrrel. Még mielőtt beengedte volna őket, az ajtón keresztül beszélgetett velük. Nem sokkal később mindenki elhagyta a szalont, és Quinn elhajtott Range Roverével.

A fodrász nem hagyta annyiban a dolgot, és videós anyagot készített a történtekről, megmutatván azt, hogy „körülvették” a rendőrök, az újságírók, valamint a tanács munkatársai. Nem tartja jogosnak azt, hogy míg egy szőnyegbolt nyitva lehet, és a futballisták játszhatnak a stadionokban, addig ő nem tud megélni a munkájából. „Ez őrület.”

A rendőrség megerősítette, hogy valóban ott voltak a szalonban, de semmilyen covid-szabálysértést nem hoztak nyilvánosságra. A kormány döntése szerint március közepéig azok a boltok nem nyithatnak ki, amik nem bírnak alapvető fontossággal. A fodrászatok nem tartoznak bele ebbe a körbe, így azoknak is zárva kell tartaniuk.

Országszerte figyelmeztették azokat, akik részt akarnak venni ebben a mozgalomban, mert 10 000 font pénzbírságra számíthatnak. Tavaly novemberben a fodrász még a Magna Carta egyik pontjára hivatkozott, amikor be kellett zárnia.

Egy olyan záradékot vett alapul, amit valójában már 1216-ban megszüntettek. A jogi szakértők emiatt visszautasították a nő kérelmét, mivel úgy gondolta, hogy ennek alapján a törvénykezés felett állhat, ha úgy érzi, hogy igazságtalan kormányzás zajlik. A kiszabott bírságokat még mindig nem fizette be, ami miatt bírósági eljárásra készülnek ellene.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések