A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajnában kevesebb mint hatezer új beteget jegyeztek fel


A héten tapasztalt gyorsulás után péntekre ismét lassult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, előző nap kevesebb mint hatezer új beteget jegyeztek fel, eközben életbe lépett az előre bejelentett, 16 napig tartó szigorított karantén az országban.


 A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 5676 új esettel 1 105 169-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 83 áldozattal 19 588-ra. Eddig 778 345-en gyógyultak meg, közülük előző nap alig több mint ötezren, az aktív betegek száma így ezúttal csaknem ötszázzal 307 236-ra nőtt.

A legtöbb új beteget, 438-at megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel, velük együtt Kijevben az azonosított fertőzöttek száma megközelítette a 116,5 ezret.

Előző nap az országban ismét sok, 2402 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

Pénteken életbe lépett a szigorított karantén Ukrajnában, amely január 24-ig lesz érvényben. Ez idő alatt egyebek mellett az iskolákban a január 10-ig tartó tanítási szünet után távoktatásban folytatódik a tanítás. A kávézók, bárok, éttermek kizárólag elvitelre dolgozhatnak, továbbá csak az élelmiszereket, gyógyszereket, illat- és háztartásiszereket, illetve állateledeleket, magvakat és növényvédő szereket árusító üzletek tarthatnak nyitva. A közösségi közlekedés viszont változatlanul működni fog azzal a megkötéssel, hogy csak az ülőhelyeken utazhatnak utasok, valamint a metrókban korlátozzák a peronokon tartózkodók létszámát. Tiltott azonban minden kulturális, szórakoztató, sport- és egyéb tömegrendezvény.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések