A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírus: kevesebb a halott, de több a fertőzött


4 218 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 294-en vannak lélegeztetőgépen.


Meghalt 95, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 976 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – írja a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: 354 252-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 11 615-re emelkedett, a gyógyultak száma 233 232. Az aktív fertőzöttek száma 109 405-re csökkent. Kórházban 4218 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 294-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 20 170-en vannak, a mintavételek száma 2 984 748-ra nőtt.


Az eddig Magyarországra érkezett vakcinákat mára gyakorlatilag felhasználták, eddig 130 318 fő kapott oltást, 2939 fő már a második oltását is megkapta. Az eddig beoltottak többsége egészségügyi dolgozó, emellett már tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is már megtörtént.

Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A következő vakcinaszállítmány ma érkezik, a Pfizer az előzőnél kevesebb, közel 36 ezer ember oltására elég oltóanyagot szállít. A kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét, ezért keleti (kínai, orosz) vakcinák beszerzését is megcélozta, hogy mielőbb megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása és korlátozások feloldása.

Magyarországon a védőoltások beadása oltási terv alapján történik. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések