A rendőrség beszámolója szerint egy mosonmagyaróvári taxis tett bejelentést még január 23-án, nem sokkal 22 óra előtt. A taxis elmondta, hogy bántalmazták az egyik kollégáját, akik ezt követően elvették tőle a pénzét.


Két ismeretlen tettes után kezdtek el nyomozni a rendőrök, miközben kihallgatták a sértettet, aki egy 55 éves férfi. Elmondása szerint a Manninger lakótelephez hívták egy cím miatt, ahol egy férfi és egy női utast vett fel.

Az utasok megmondták ugyan, hogy hova szeretnének eljutni, menet közben azonban rendre megváltoztatták a célállomást. A taxis egy idő után megunta ezt, ami miatt félreállt, és közölte velük, hogy ha nem mondják meg a pontos címet, akkor nem teszi lehetővé számukra a szolgáltatást.

A férfi utas ekkor kiszállt, majd a vezető oldali ajtóhoz ment, és egy hirtelen mozdulattal kinyitotta az ajtót. A következő pillanatban kivette a sofőr pénztárcáját, valamint elvette a mobiltelefonját, amit az úttestre hajított.

A taxis is kiszállt, és megpróbálta visszaszerezni a pénztárcáját, amit elvettek tőle. Dulakodás lett a konfliktusból, majd ezt látva a nő is kiszállt az autóból, és a társa segítségére rohant. Hátulról lefogta a vezetőt, több helyen megkarmolta az arcát, majd mindkét támadó kereket oldott.

Rövid időn belül sikerült beazonosítani a két feltételezett elkövetőt, a 29 éves P. Attila Zoltánt, valamint testvérét a 25 éves P. Ágnes Enikőt. Mivel a testvérpár nem volt ismeretlen a nyomozók előtt, tudták hol keressék őket. A hajnali órákban mindkettőjüket elfogták, majd a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra történt előállításukat követően – őrizetbe vételük mellett – rablás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki a párost – olvasható a közleményben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek