A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kempingsátorban fagyoskodott egy férfi a 35-ös főút mellett


Egy rendőr adott neki meleg teát, a mentősök ezután kórházba vitték.


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába hétfőn 15 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a 35-ös számú főút Debrecen és Józsa közötti szakaszának közelében a szántóföldön egy kempingsátor látható, amelyben feltehetően tartózkodik valaki – olvasható a police.hu híradásában. Mint írják, a központ azonnal rendőrt irányított az adott helyre, aki a sátor közelében egy földön fekvő férfit talált. A körzeti megbízott meleg teát adott az átfázott férfinak, majd átadta az időközben kiérkező mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították.

Az esettel kapcsolatban a megyei főkapitányság leszögezi: a huzamosabb ideig tartó hideg idő beköszöntével a rendőrség – ahogy az elmúlt években mindig – kiemelt figyelmet fordít a fedél nélkül élőket fenyegető veszélyek elhárítására, bűncselekmények megelőzésére. A szolgálatot teljesítő rendőrök haladéktalanul gondoskodnak a sérült, illetve a krízishelyzetben lévő emberek orvosi, illetve szociális ellátásáról és felvilágosítást adnak a társadalmi szervezetek szolgáltatásairól.

A Debreceni Rendőrkapitányság kéri a lakosságot, hogy a hideg idő miatt jobban figyeljenek a környezetükben élő magányos és idős emberekre, valamint a fedél nélkül élőkre! Amennyiben közterületen olyan személyt látnak, aki segítségre szorul, azonnal értesítsék a mentőket vagy a rendőrséget!

Mint fogalmaznak, rendkívül fontos, hogy segítsünk minden bajba jutott embertársunknak, hiszen ezzel életet menthetünk, illetve megelőzhetjük, hogy kiszolgáltatott emberek különféle bűncselekmények áldozataivá válhassanak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések