A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karcsúsító, zöldséges, sajtos pizza: ezért bolondulnak a diétázók


Ezt a finom, lisztmentes pizzát a gluténmentes étrendbe is könnyen beillesztheted.


A szemet gyönyörködtető, karfiolos céklapizzát egyszerűen elkészítheted, mesterséges színek nélkül is nagyon jól mutat. Nem kell keleszteni, dagasztani, és a tésztájába kerül a sajt. Megkenheted szósszal, feltétként rakhatsz rá gránátalmát, mángoldot, rukkolát, mindenféle egészséges finomságot.

Hozzávalók:

👉 1 db karfiol
👉 1 db nagyobb cékla
👉 2 db tojás
👉 5 dkg zabpehely
👉 5 dkg parmezán sajt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál só
👉 bors

Elkészítés:

A céklát pucold meg, vágd kisebb darabokra, és süsd meg, vagy főzd puhára. Botmixerrel pürésítsd. Egy tiszta textil segítségével nyomkodd ki belőle a nedvességet. A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, és aprítógépben vágd apróra. Akkor jó, ha külsőleg hasonlít  a rizsre. Keverd hozzá a céklát, az aprított zabpelyhet, a tojást, a reszelt sajtot, ízesítsd zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Jól dolgozd össze az egészet.

Ezt követően egyengesd a masszát egy sütőpapírral bélelt pizzaformába. Rakhatsz rá feltétként zöldségeket, sajtot. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések