A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Káposztával töltött csirkemell baconbe göngyölve: kívül ropogós, belül omlós és szaftos


Ha nem kóstoltad még a káposztával töltött csirkemellet, semmiképpen ne hagyd ki! Igazi különlegességként kerülhet az asztalra.


Ha szereted a káposztát és a csirkemellet is, akkor próbáld ki együtt a kettőt! Igazi házias főétel, amivel változatosabbá teheted a családi ebédeket. A bacon óvja a húst a kiszáradástól, és csodás ízt ad neki. Ha a káposzta túl sós vagy savanyú, mosd ki egy kicsit. A krumpli bármilyen formában jól megy hozzá.

Hozzávalók:

👉 60 dkg csirkemell
👉 40 dkg savanyú káposzta
👉 30 dkg bacon
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 kávéskanál őrölt kömény
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 1 evőkanál aprított metélőhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, és vágd vékonyabb szeletekre. Szórd meg sóval ízlés szerint. A savanyú káposztát kevés olajon párold 10-15 percig, közben ízlés szerint fűszerezd borssal és köménnyel.

A hússzeleteken egyenletesen oszd el a káposztát, csavard fel, és tekerd körbe szeletelt baconnel. Hústűvel vagy fogvájóval összetűzheted, hogy ne nyíljanak szét sütés közben. Rendezd a csirketekercseket zsiradékkal kikent tepsibe, önts alájuk vizet, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon 45 perc alatt. Amikor a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, a bacon megpirult, kiveheted a sütőből. Szórd meg aprított petrezselyemmel és metélőhagymával.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések