A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jogsival trükközhetett egy hajdú-bihari férfi, felfüggesztett börtönt kaphat


Az ügyben most közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat.


A Berettyóújfalui Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki külföldi útjáról hazatérve az illetékes kormányablaknál bejelentette a jogosítványa elvesztését, és új okmány kiadását kérte – olvasható a megyei főügyészség közleményében.

Mint írják, a vádlott gépjárművezetői engedélyét 2020. június 2-án Ausztriában egy közúti ellenőrzés alkalmával a közlekedési hatóság bevonta.

Magyarországra hazaérkezése után a berekböszörményi férfi 2020. június 3-án bejelentette az illetékes kormányablaknál, hogy elvesztette vezetői engedélyét, ezért új okmány kiadását kéri. A férfi nyilatkozatát a hatóságnál jegyzőkönyvben rögzítették, amely alapján a vádlott egy hónapig használhatta az okiratot gépjármű vezetése során, majd ezután a minisztérium a vádlott részére új vezetői engedélyt állított ki, derül ki az ügyészségi híradásból.

Hangsúlyozzák, a vádlott a kormányablakban tett valótlan tartalmú nyilatkozatával közreműködött abban, hogy a hatóság az általa kiállított jegyzőkönyvben valótlan tényt foglaljon közokiratba. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a nyomozóhatóság a vádlott újabb vezetői engedélyét lefoglalta.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, továbbá a lefoglalt vezetői engedélyt kobozza el.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések