A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jelentősen súlyosbították a többszörös visszaeső bátonyterenyei tolvaj büntetését


A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2020 januárjában emelt vádat azzal a büntetett előéletű, 55 éves bátonyterenyei férfival szemben, akinek az elsőfokú ítéletben kiszabott 2 év szabadságvesztés büntetését a másodfokú bíróság jelentősen súlyosította.


A férfi 2019 augusztusában a délelőtti órákban kerékpározott, amikor egy cég telephelyéhez érve oda bement és egy lezáratlan gépjárműből ellopott egy 25.000 forint értékű mobiltelefont annak tartozékaival és egy személyes iratokat és 5.000 forint készpénzt is tartalmazó pénztárcát.

2019 szeptemberében egy parkoló autó bal oldali hátsó ablakát csavarhúzóval kifeszítette, és ellopott egy kézitáskát, melyben 33.500 forint készpénz, a sértett okmányai és egy mobiltelefon is volt.

A Salgótarjáni Járásbíróság a vádlottat 2 év szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, 14.000 forint vagyonelkobzást is alkalmazott vele szemben és kötelezte a sértettek kárának megtérítésére, valamint a 79.000 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, súlyosítás végett, míg a vádlott és a védő elsősorban a vádlott felmentése, másodsorban enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi fellebbezéssel minden tekintetben egyetértett: az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés mértékét nem találta alkalmasnak arra, hogy a többszörös visszaeső vádlottat visszatartsa újabb bűncselekmények elkövetésétől, ezért a fegyházbüntetés tartamát 3 év 6 hónapra, míg a közügyektől eltiltást 4 évre súlyosította.

Mivel a fegyházbüntetésre ítélt többszörös visszaesők nem bocsáthatók feltételes szabadságra, a bíróság az ítéletében erről is rendelkezett, így a férfinak a súlyosított büntetés teljes tartamát le kell töltenie.

Az ítélet jogerős.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések