A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismét hajmeresztő neveket kellett elutasítani: volt, aki Pandémiának akarta keresztelni a gyermekét – Ne nevessen, tényleg...


A korábbi évekhez képest duplájára nőtt az anyakönyveztetni kívánt nevek listája. Tavaly összesen 609 anyakönyveztetési kérvény érkezett a nyelvtudományi intézethez, ezek közül pedig 46 női és 21 férfinevet fogadtak el.


A nevek között szerepelt többek között a Mári Csuj, Rukkola és Szivárvány is, ám ezeket a neveket a Nyelvtudományi Intézet nem javasolta anyakönyvezésre. Akadt olyan is, akit a 2020-as év ihletett meg: egy házaspár tagjai a Pandémia nevet szánták volna a kislányuknak.



Dr. Raátz Judit, az intézet tudományos főmunkatársa a Tényeknek elmondta, a nevek megítélése nem szubjektív, hanem jogszabályokat vesznek figyelembe. Például szem előtt tartják, hogy kizárólag a kiejtésnek megfelelő, átírt magyar helyesírással lehet bejegyezni egy nevet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések