A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismerőse élettársát kényszerítette prostitúcióra – letartóztatta a bíróság


A Nyíregyházi Járásbíróság a fenyegetéssel, szexuális cselekmény végzése céljából elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt elrendelte B.T. gyanúsított letartóztatását.


A megalapozott gyanú szerint a sértett 2020. december elején Kisvárdára költözött, ahol érzelmi kapcsolatba került egy férfival. 2021. január 3-án a sértett ittas állapotban lakásukban tartózkodott, ahonnan az élettársa egyik ismerőse (B.T. gyanúsított) eddig ismeretlen körülmények között autójával Budapestre szállította.

A gyanúsított Budapesten prostitúciós tevékenység folytatására kényszerítette az asszonyt, az ebből befolyt pénzt pedig megtartotta magának.

A gyanúsított többször életveszélyesen megfenyegette a sértettet annak érdekében, hogy folytassa a prostitúciót.

Az asszony hozzátartozói bejelentették eltűnését, majd miután a rendőrség megtalálta őt, hozzátartozói hazavitték Kazincbarcikára. A gyanúsított a sértett után indult, de ekkor a rendőrség őrizetbe vette.

A férfi többször volt büntetve, legutóbbi szabadságvesztés büntetéséből 2020. októberében szabadult.

Tekintettel arra, hogy tettét nem sokkal később követte el, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, vagy megnehezítené a bizonyítást.

A gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, így megalapozottan feltehető az is, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne. Mindezekre tekintettel a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés végleges – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések