A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így zajlanak majd a központi felvételik

Minden fontos információ az Operatív törzs péntek délelőtti sajtótájékoztatójáról.


166 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök

Kiss Róbert alezredes az Operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján közölte, az elmúlt 24 órában 166 személy szegte meg a maszkviselési szabályokat, ezidáig összesen 19665 személy ellen történt rendőrségi intézkedés a maszkviselési szabályok be nem tartása miatt.
Hirdetés

455 személy szegte meg a kijárási korlátozást vagy nem tartotta be a csoportosulásokra vonatkozó szabályokat.

Egy ember a kutyasétáltatás szabályát szegte meg, 500 méternél nagyobb távolságra hagyta el lakóhelyét. Eddig összesen 25346 esetben intézkedett a rendőrség – tájékoztatott az alezredes.

Lakossági házi karanténok ügyében 12345 helyszíni ellenőrzést tartott a rendőrség, 2819-en kerültek az elmúlt 24 órában karanténba, ezzel együtt összesen 25678 személy van jelenleg házi karanténban. A letölthető karantén applikációra már 2724-en regisztráltak.

Elhunyt 111 idős krónikus beteg

Ezzel 11 ezer 117 főre emelkedett az elhunytak száma.

Az oltások folyamatosan haladnak

Az oltások azonban nagyon jól haladnak, eddig 130 ezer vakcina érkezett, és ebből 106 ezer fő már meg is kapta az oltást. Döntő többségében egészségügyi dolgozók, de már 7000 idősek otthonában lakó személy és ott dolgozó is megkapta az oltást.

A hétvégén újabb mobiloltók érkeznek meg a 100 feletti létszámmal rendelkező szociális intézetekbe, ahol már a Moderna vakcinával oltanak. Az oltások ütemét a beérkező vakcinaszállítmányok befolyásolják. Az egészségügyi dolgozókat arra kérik, hogyha még nem tették meg, regisztráljanak az oltásra. A vakcinák beadása oltási terv alapján történik.

Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet.

Az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken, a kigyógyultak száma pedig nő

1513 fővel növekedett a fertőzöttek száma, ezzel együtt az ezidáig beazonosított fertőzöttek száma 349 149. A kigyógyultak száma 225 021-re nőtt.

Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 112 951 fő, 4600 embert ápolnak jelenleg kórházban, és 337-en vannak lélegeztetőgépeken.

Szigorú szabályokkal, de meg lesznek tartva a központi felvételik

A járványügyi szabályok betartásával meg lesznek tartva a központi felvételik. Viszont a szülők nem léphetnek be az iskolák területére – mondta el Galgóczi Ágnes az Operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések