A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hitelmoratórium: sokaknak folytatódik a törlesztés


Január elsejétől lejárt a hitelmoratórium első szakasza. Akik 2020 márciusa óta nem hosszabbították meg a felfüggesztés, folytatniuk kell a fizetést.


Január elsejétől lejárt a hitelmoratórium szakaszának hatálya azoknak, akik csak a márciusi felfüggesztéssel éltek és nem hosszabbították meg azt az ősz folyamán. Rengetegen tehát folytatják a havidíjak fizetését.

Azok akik mégsem tudják az év elejétől folytatni a törlesztést, van lehetőségük továbbra is szüneteltetni azt.„A hitelmoratórium továbbra is a 2020. március 18-a előtt felvett hitelekre és mindenkire, magánszemélyekre és vállalkozásokra is vonatkozik. Azok, akik eddig igénybe vették a moratórium lehetőséget, ezt továbbra is, külön eljárás nélkül megtehetik” – írta a Metropol megkeresésére a Pénzügyminisztérium. Kiemelték: „Tehát az ügyfélnek csak akkor kell felkeresnie a bankját, ha változtatni szeretne az eddigi helyzeten. Vagyis akkor, ha eddig nem élt a lehetőséggel, de ezt követően igénybe kívánja venni, illetve ha a továbbiakban már nem kíván élni vele.„

A Miniszterelnöki Kabinetiroda októberi adatai szerint közel 752 ezer ügyfél érintet a moratórium első szakaszában. A Pénzügyminisztérium közölte hogy a hitelmoritórium révén összességében 7900 milliárd forintnyi hitel törlesztésének halasztására kaptak lehetőséget magánszemélyek és vállalkozások.

Ők kérhetnek fizetési haladékok további fél évre

👉 a gyermeket vagy gyermekeket nevelők
👉 a munkanélküliek
👉 az álláskeresők
👉 a nyugdíjasok
👉 a közfoglalkoztatottak
👉 egyes, pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések