A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hétszer szegte meg a karanténszabályt, több mint 10 millióra büntették miatta


Egy tajvani férfi nem teljesen gondolhatta át azt, hogy mit csinál, miután összesen hét alkalommal is megszegte a karanténra vonatkozó szabályokat.


A CNN beszámolója szerint az ázsiai férfit egymillió új tajvani dollárra (körülbelül tízmillió forint) bírságolták, amiért nem egy alkalommal megsértette az otthoni karanténszabályokat. A meg nem nevezett személy, aki a tajvani Taichungban él, épp házi karanténban volt, miután visszatért az üzleti útjáról.

Legkevesebb hétszer sértette meg a szabályokat a helyi média jelentése szerint, amiről videós felvételek is készültek. A TTV News azt mondta, hogy a férfi a három nap alatt hétszer hagyta el a lakóhelyét, hogy bevásároljon, rendbe hozza az autóját, illetve még sok más dolgot is csinált.

Állítólag még az egyik szomszédjával szóváltásba is keveredett, amikor kiderült, hogy a karantén ellenére elhagyta a lakhelyét. Tajvanban szigorúan veszik az ehhez hasonló szabályszegéseket, miután az országban nagyon hatékony módon állították meg a fertőzést.

Az ország gyorsan zárta le a határait, és szinte azonnal megkezdte a tömeges teszteléseket, valamint nyomon követte a kontaktusokat, miközben szigorú karanténszabályokat vezetett be.

Tavaly decemberben például egy Fülöp-szigetekről érkező munkavállalót átszámítva több mint egymillió forintnak megfelelő összegre büntettek meg, amiért nyolc másodpercre megsértette a karanténját. Erről szintén készült videós felvétel, amik rendre bizonyítékul szolgálnak az ilyen ügyekben.

A huszonhárom millió lakossal rendelkező szigeten eddig mindössze 899 koronavírus esetet regisztráltak, mellette hét elhunyttal, akik a koronavírus következményei miatt vesztették életüket a világjárvány kezdete óta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések