A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi csokis torta naranccsal és kivivel: a krém is saját készítésű


A kivis-narancsos, házi csokis torta bármelyik cukrászdai sütivel felveszi a versenyt.


Akár születésnapra, akár a hétvégi ebéd megkoronázásaként remek választás ez az egyszerű, házias és nagyon finom csokis torta. Az alapja hagyományos piskóta, a teteje pedig saját készítésű, tejszínes, vajas csokikrém. A mennyei ízkombinációról a narancs- és kiviszeletek gondoskodnak.

Hozzávalók:

A tésztához
👉 6 db tojás
👉 6 evőkanál liszt
👉 6 evőkanál cukor
👉 vaníliás cukor

A krémhez
👉 20 dkg étcsokoládé
👉 20 dkg kristálycukor
👉 15 dkg vaj
👉 2.5 dl tejszín
👉 4 evőkanál tojás
👉 2 evőkanál kakaópor

A tetejére
👉 2 db narancs
👉 2 db kivi

Elkészítés:

A vajat vedd ki a hűtőből, hogy legyen ideje szobahőmérsékletűre felmelegedni.

Készítsd el a piskótaalapot. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá, majd kanalanként add hozzá a kétféle cukrot, utána pedig egyenként a tojások sárgáját. Végül szitáld hozzá a lisztet, de ekkor már csak fakanállal, óvatosan keverd. A tésztát öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd körülbelül 30 percig.

A krémhez forrósítsd fel a tejszínt, és tördeld bele az étcsokit. Várd meg, amíg teljesen elolvad. Közben habosítsd a vajat a porcukorral, és szórd hozzá a kakaóport is. A kihűlt csokis tejszínt verd habbá, és részletekben add hozzá a vajkrémet.

Ha kész a piskóta, vedd ki a sütőből. Borítsd ki, és kend meg a csokikrémmel. A tetejét meghámozott és felkarikázott naranccsal és kivivel díszítsd.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések