A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hatalmas pofont kapott a Kúriától Karácsony Gergely


A Kúria elrendelte annak a fővárosi önkormányzati rendeletnek az ideiglenes alkalmazási tilalmát, amely megkövetelte, hogy az ingyenesen osztogatott közterületi sajtótermékekben négy oldalnyi Karácsony Gergely-propagandát helyezzenek el, mindenfajta ellentételezés nélkül.


A rendelet úgy bolsevik-náci, ahogy van: naná, hiszen a fővárosi bolsevik-náci koalíció fogadta el. Csak azt adhatják, mi lényegük… A Fővárosi Közgyűlésben többséget alkotó balliberális moslékkoalíció még tavaly októberben fogadott el egy hajmeresztő rendeletet, amely a következőket írta elő:

Ingyenes sajtótermék közterületen való osztásához, illetve az ahhoz használt eszközök közterületen való elhelyezéséhez akkor adható közterület-használati hozzájárulás, ha az érintett sajtótermék kiadója a közterület-használati hozzájárulást tartalmazó hatósági szerződésben vállalja, hogy a sajtótermék egyes lapszámaiban legalább négy teljes oldal terjedelemben Budapest Főváros Önkormányzata és annak (…) intézményei számára olyan, tartalmában és formájában kizárólag általuk meghatározott tájékoztatás közzétételét biztosítja ellenszolgáltatás nélkül, amely valamely konkrét közérdekű információt közvetít.


Tehát 4 (azaz négy!) oldalnyi Karácsony-propagandát szuszakoltak volna bele minden ingyenes sajtótermékbe Karácsonyék annak fejében, hogy annak közterületi terjesztését ők kegyesen engedélyezzék.

Mondani sem kell, hogy a rendelet úgy bolsevik-náci, ahogy van. Goebbels mind a tíz ujját megnyalná utána. És még Karácsonyék diktatúráznak meg sajtószabadság-jajonganak tíz éve. Azzal vádolják meg ellenfeleiket, amit ők követnek el, amint lehetőségük adódik rá.


Hiszen a sajtószabadság nem az Orbán-kormány idején került végveszélybe, hanem éppenséggel a Horn- meg a Medgyessy-kormány idején, amikor mutatóban is alig akadt jobboldali sajtótermék, ám az akkor senkit sem zavart a fejlett Nyugaton és a hazai baloldalon. Most viszont, amikor a legfontosabb felületen, az interneten még mindig lehengerlő a balliberálisok előnye a nemzeti oldallal szemben, Karácsonyéknak és brüsszeli tartótisztjeiknek van képük évek óta a magyar sajtószabadságért aggódniuk… [caption id="attachment_97910" align="alignnone" width="1000"] A Karácsony-féle Budapest[/caption]   Visszatérve a Kúria döntésére: a bíróság – Budapest Főváros Kormányhivatalának kérelmére – azonnali jogvédelmi intézkedésként döntött a fővárosi rendelet alkalmazásának ideiglenes tilalmáról. Ez a tilalom a Kúria érdemi határozatának meghozataláig tart. Mai közleményükben leszögezték:

A Kúria az indítványban felhozott érvek alapján úgy ítélte meg, hogy (…) az ideiglenes alkalmazási tilalom elrendelésének elmaradása, súlyosabb hátrányt okozna, mint az alkalmazási tilalomra irányuló kérelem elutasítása.


Bár a későbbi végleges döntés bármi lehet, és – ismerve a hazai jogszolgáltatás működését – illúzióink természetesen nincsenek, józan paraszti ésszel nehezen képzelhető el, hogy egy ilyen velejéig diktatórikus rendeletet ne kaszáljanak el. Mert nem, nem és nem: Karácsony (Goebbels) Gergelyéknek nincs joguk a saját hazug propagandájukat diktatórikus módon beleerőltetni ingyenes sajtótermékekbe, ráadásul mindenfajta ellentételezés nélkül. Mégis mit képzel magáról ez a végtelenül sunyi, passzív-agresszív fazon? Bízzunk benne, hogy már nem sokáig garázdálkodhat a nemzet fővárosának élén!

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések