A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Három óvónő fogta le a gyereket egy Fejér megyei óvodában, így próbálták meg a szájába tolni az ételt – Ilyen büntetésre számíthatnak


Egy Fejér megyei óvodában erőszakkal próbáltak megetetni egy gyermeket.


Ezért a Székesfehérvári Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt hozott ítéletet. Két óvónő önkényesen, úgy döntött, hogy a dajkát is bevonva megpróbálják megetetni az étkezési zavarban szenvedő három és fél éves gyermeket. A gyermek társaival együtt ült az asztalnál, és várta az ebédet.

Mikor hárman odaléptek hozzá, és egyik kezét az egyik, másik kezét a másik vádlott hátra fogta, a harmadik személy pedig kanállal az ételt a szájába tette, amelynek hatására a gyermek sírni kezdett.

A sírás sem tántorította el őket, hogy megpróbálják a második kanál ételt is ledugni a rívó gyermek torkán. Végül az akadályozta meg őket az etetésben, hogy a gyerek félrenyelt.

Ezen traumatikus élmény után a kisgyermek viselkedése megváltozott. Zárkózottá, deprimálttá, szomorúvá vált, és sírva ment óvodába. Emiatt a szülők átíratták egy másik óvodába.

A három vádlott a feladatukból eredő kötelességüket súlyosan megszegték, a kiskorú testi, érzelmi fejlődését veszélyeztették, amikor az általuk is tudottan táplálkozási zavarban szenvedő gyermeket kényszerrel próbálták megetetni, amely az evéssel kapcsolatos nehézségeit tovább mélyítette. Továbbá a kényszer etetés közben fennállt a gyermek fulladásának a lehetősége is.

Az ügyészség túl enyhének tartja az ítéletet - a bíró fejenként 120 órás közmunkáról szóló ítéletét - ezért súlyosbításért fellebbezett. Szeretnék elérni, hogy végrehajtásban próbaidőre felfüggesztett börtönt szabjanak ki az elkövetőkre, valamint tiltsák el őket a foglalkozásuktól - írja az ügyészség.hu.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések