A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hamis eurókat nyomtattak erdélyi otthonok pincéiben


Több százezer eurónyi hamis készpénzt állítottak elő Romániában, a rendőrség azonban résen volt, és lecsapott a bűnszervezetre.


A pénzhamisítókat szerdán vette őrizetbe a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) szerdán, akik tíz Európai Uniós tagállamba szállították a legyártott hamis bankókat – írta az Alba24 hírportál.

Összesen 28 helyszínen végeztek házkutatást az egyenruhások Fehér, Brassó, Prahova és Dolj megyékben, a gyanúsítottak otthonainak pincéjében és alagsorában bukkantak rá a pénzhamisításhoz használt eszközökre.

Nemcsak hamis eurókat, hanem hamisított személyi igazolványokat és egyéb nemzetközi okiratokat, illetve jogosítványokat is találtak. A bűnbandát még tavaly alapították Brassóban, azóta komoly hálózattá nőtték ki magukat.

Mindezen felül 1,25 kilogramm marihuánát és 10 gramm kokaint is lefoglaltak a helyszínen, ugyanis kábítószer-kereskedelemben is utaztak a bűnözők.

A DIICOT kiderítette, hogy a pénzhamisítók január utolsó hetében ezer darab hamis 50 euróstól akartak megszabadulni, terveik között szerepelt az is, hogy román 100 lejes bankjegyeket is piacra dobnak.

Az akció során összesen 21 gyanúsítottat tartóztattak le, az eseményről videót is készítettek a rendőrök.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések